clubhuis DZC'68

Na 40 jaar wordt de accommodatie van VV DZC'68 vervangen door nieuwbouw. Het programma van zo'n 1600m² is verdeeld over twee lagen. De onderbouw of basement bevat alle kleedkamers van de gemeente en heeft een groen karakter. Het ligt een meter verdiept om het clubhuis met terras optimaal licht, lucht en zicht te geven. Het clubhuis heeft een paviljoenachtig karakter, zich openend naar de voetbalvelden met veel glas. De kantine heeft een verhoogd dak dat diep in het gebouw licht en zicht brengt. De verhoging is alleen daar ingezet waar nodig, zodat de exploitatie van de rest van het gebouw zo laag mogelijk is. De verhoging zet zich door naar de entree en vormt een riante entree, geeft zo een passend welkom. Tevens is deze verhoging voor camouflage van de gebouwinstallatie. Duurzaamheid wordt in de basis gevormd door de onderbouw zoveel mogelijk in de aarde te verzinken en de bovenbouw zwaar te isoleren. Aanvullend wordt zoveel mogelijk door losse componenten een voor de club passende duurzame opwekking van energie te genereren. Door een goede basis te leggen die gemakkelijk uitgebreid of veranderd kan worden, kan goed worden ingespeeld op toekomstige veranderingen.

Back to Top